De GitaarBend(e) is het gitaarensemble uit Waalre dat jonge, talentvolle en bovenal enthousiaste gitaristen samenbrengt.

Hoewel de gitaar zeker ook een solistisch instrument is, is juist het samenspelen een waardevol en onmisbaar element om je muzikaliteit, techniek, presentatie en speelplezier een extra boost te geven!

De groep bestaat uit spelers tussen de 12 en 25 jaar die allen klassiek gitaar spelen, beter bekend als nylonsnarige- of Spaanse gitaar. Bij uitstek het instrument dat in veel muzikale stijlen een belangrijke plek heeft. Het repertoire van de GitaarBend(e) is dan ook divers: popmuziek, Zuid-Amerikaans, klassiek en vaak ook met toevoeging van andere instrumenten zoals steelstring en elektrische gitaren, ukeleles, slagwerk, of zang.

De GitaarBend(e) staat graag op het podium, want niets stimuleert meer dan toewerken naar een presentatie. Optreden doet de groep zowel lokaal in Waalre als daarbuiten, want de GitaarBend(e) is inmiddels een graag geziene gast voor samenwerkingen en optredens waarbij de groep de klassieke gitaar met veel GitaarBend(e)- enthousiasme presenteert.