Anneloes van Hout is de coach/dirigent van de GitaarBend(e).
De GitaarBend(e) is ontstaan vanuit Anneloes’ overtuiging dat samenspelen één van de belangrijkste aspecten is voor de technische, muzikale en sociale ontwikkeling van de jonge muzikant. Samenspel als verbinding tussen gitarist en muziek, gitarist en gitaar en gitaristen onderling.

Anneloes speelde vanaf jonge leeftijd in gitaarensembles en kreeg vanuit daar de skills, interesse en kansen om zich verder te verdiepen in het relatief nieuwe fenomeen gitaarensemble. Tijdens haar studie aan het conservatorium behoorde ze tot de Nederlandse afvaardiging van het EYGE -European Youth Guitar Ensemble o.l.v. Dieter Kreidler en Leo Brouwer. Ook speelde ze enkele jaren in het Schweizer Jugend Gitarren Ensemble o.l.v. Jens Stibal en in het Nederlands Jeugd Gitaarorkest o.l.v. Peter Constant.

Naast een plek creëren waar jonge gitaristen elkaar kunnen ontmoeten,  zoekt Anneloes ook graag de verbinding met collega’s en initiatieven om de klassieke gitaar als samenspelinstrument onder de aandacht te brengen.